Skrevet av Heidi Gilstad

Superheltfortellingen ”Den Lille Dørfruen Tappetina”, skrevet av Letizia Jaccheri (først på italiensk, så oversatt til norsk og engelsk), beskrives på Amazon.com som en historie om mentoring og teknologi. Den handler om småbarnsmammaen Den lille Dørfruen som daglig transformeres til superhelten Doory Mentor. Hun dras mellom på den ene siden hverdagslivets plikter og på den andre siden kampen for å redde verden mot en stor trussel.
Den Lille Dørfruen uttykker liten tro på seg selv og sine evner utover det å holde orden på barn og lage gode middager. Sammen med de andre dørmattekvinnevenninnene rakker hun ned på alt og alle. Hovedfienden deres er Doory Mentor. Doory Mentor er en sterk og klartenkt superhelt med ambisjoner og visjoner. Det venninnene ikke vet er at Den Lille Dørfruen og Doory Mentor er én og samme person. Oppdraget til Doory Mentor er å anvende en algoritme som kan redde verden fra å gå til grunne. Superhelten har imidlertid en konkurrent i den pandemoniske Iva Agressi, som vil ødelegge algoritmen. Doory Mentor flyr over Nord-Italia for å forhindre Iva Agressis plan, men blir stanset av en telefonoppringing. Vil Doory Mentor finne en balanse mellom det å ha ansvar i hjemmet og å redde verden? Fortellingen er uttrykt i et språk som skaper en lekende og visuell opplevelse av personer og hendelser. Leseren blir med i et spennende fantasiunivers med figurer som utretter store ting og reiser med andre tidsopplevelser enn den reelle. Likevel er det mange paralleller til virkelighetens verden. Å være superhelt er for mange en hverdagsdrøm. Utløp for denne drømmen kan vi få i virtuelle verdener i dataspill, noe en kan mistenke at også Den Lille Dørfruen gjør. Historien egner seg da avgjort også som dataspill! Verden har mange uløste oppdrag for Doory Mentor. Jeg ser fram til å møte henne i nye eventyr!

One thought on “Skrevet av Heidi Gilstad”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s