DitIT 8.3.2016 #weLead

I just come home from DigIt. Thanks to NxtMedia Trond Hovland, to Jaya Thomlison, Tanja Holmen, and Ingeborg Volan. Ingeborg made me cry during her speach, Jaya makes me smile and gave me a lot of energy. Tanja and Hovland, without them, there cannot be 8.3. Thanks to Soudabeh and all #weLead positive women. And the winner is…

Berit Marie Alvestrand (33) – Lead UX designer, EGGS design, tidligere ‘Technology Product Manager,’ Zedge

Hun har skapte nye digitale konsepter og økt kommunikasjon innenfor teknologi bransjen gjennom tiltak som Zedge hackathons, og Trondheim Developer Conference. Hun har dratt positivt på svært høy nivå til fremme av IT- og medieteknologi i regionen.

Vår dyktige NTNU Katina Kralevska var en av de fire finalister.

file

Katina Kralevska er doktorgradstudent (PhD) ved institutt for telematikk, NTNU. Hun er en særdeles dyktig student og publiserer artikler med høy vitenskapelig kvalitet. I tillegg til phd-studiene har Katina vært aktiv med innovasjon. Basert på ideene fra hennes forskningsarbeid om “Erasure Coding”, som forbedrer ytelsen på lagringsløsninger, har hun i samarbeid med NTNU Technology Transfer AS etablert bedriften OptiStore. (Se artikkel i Digi.no, 3. februar.)

OptiStore har fått ca 10 MNOK i støtte fra forskningsrådet og NTNU Discovery, og har per i dag fire heltidsansatte og to deltidsansatte med kontor i midtbyen i Trondheim. Katina har hele tiden vært sentral i utviklingen av OptiStore, som en av hovedgründerne og med et produkt som er basert på hennes forskning. Dette er det hun har oppnådd siden hun kom til Norge som phd-student for ca 3,5 år siden. I tillegg har hun lært seg norsk og tar nå nivå 4 norskkurs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s