Mission @HiGjovik @ntnu #art #technology started

I am inspired and happy after conversations with new colleagues at campus Gjøvik, thanks to everybody expecially Simon McCallum and Rune Hjelsvold

Article  http://www.hig.no/nyheter/kunst_og_teknologi

Kunst kommenterer verdenen vi lever i, en verden som i økende grad berøres av teknologiske verktøy og løsninger. Hvordan kan vi tenke rundt koblingen mellom fremtidens kunst og teknologi? Det var tema for torsdagens lunsjseminar.

Professor og instituttleder for datateknikk og informasjonsvitenskap ved NTNU, Maria Letizia Jaccheri og billedkunstner Frøydis Helene Frøsaker kom torsdag til Høgskolen i Gjøvik for å snakke om koblingen mellom kunst og teknologi. De gav spennende eksempler på bruk av teknologi i kunsten, og hvordan kunstuttrykk også kan integreres i teknologiske løsninger.

Som vert for arrangementet, Simon McCallum, påpekte innledningsvis, er teknologi også nødt til å handle om presentasjon av teknologien.

-Kunst og teknologi hører sammen, og har gjort det i flere hundre år, sa Frøsaker.

– Tidligere eksisterte ikke disse skillene mellom kunst og vitenskap, eller kunst og teknologi. I dag kan teknologi blant annet være en kanal for moderne kunst, men teknologien kan også dra nytte av kunsten, mente Frøsaker, og viste videre til at selv en tekniker kan tenke som en kunster, som Leonardo Da Vinci gjorde det under renessansen.

De to foredragsholderne viste et engasjert publikum hvordan koblingen mellom kunst og teknologi byr på utfordringer, men at de også kan dra nytte av hverandre.

Jaccheri, som har skrevet boken «Kjærlighet og computer» slo fast at vi trenger kunst og teknologi i forening for å forstå verden, for å forstå teknologien, for å forstå oss selv og for å oppnå mer – sammenkoblet kan både kunst og teknologi komme et steg videre.

-Det er mye bra som kan skje hvis vi jobber sammen og tenker i samme baner, også her på Gjøvik, sa Frøsaker.

Avslutningsvis fikk publikum mulighet til å diskutere mulighetene som ligger i koblingen mellom kunst og teknologi, og reflektere: hvordan kan og vil vi bruke kunst og teknologi sammen for å få en mer uttrykksfull campus – hva mener du?

Bilde: f.v.: Maria Letizia Jaccheri og Frøydis Helene Frøsaker

One thought on “Mission @HiGjovik @ntnu #art #technology started”

  1. Kungliga tekniska högskolan (KTH) sitt gamle motto er “Vetenskap ock konst”. Mottoet som preger inngangen og pryder mange steder på deres campus, er rett påminning i en tid preget av innovasjon og forandring. Det er en kunst å kombinere kunnskap fra mange vitenskaper i teknologi som fungerer i samfunnet. Kanskje vil man på NTNU gjenoppdage at teknologi i seg selv er tverrfaglig?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s