snakk med meg – lytt til oss

943148_399746676805671_1732692936_n

 

jeg tar en liten pause fra eksamensretting for å kommentere og rose initiativet språkcafe’ som kjøres på Ilabrainnstasjon hver torsdag. Ideen er enkel. Vi (utlendinger)  må snakke og vi må snakke norsk når vi bor i Norge. Fordi språk er makt og fordi vi skal ha makt til å kommunisere det vi vil kommunisere. Og fordi vi har noe å si. Om noen ikke forstår, er det ofte deres problem – muligens de hadde ikke hørt en gang om det hadde vært satt av den tydeligste nordmann i Norge. Jeg har snakket feil norsk i 24 år. Det hender at selvtilliten min går ned når jeg forstår at noen ikke har hørt det jeg sa. Men jeg kan ikke deppe, men vi kan ikke deppe. Snakk til meg, snakk til oss, lytt til oss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s